Ballina BreadCrumbTrailer Lajme

Ministrja Tahiri zhvilloi takim lamtumirës me ambasadoren gjermane, Angelika Viets

shkarko me rezolucion më të madh

Ministrja përDialog, Edita Tahiri, zhvilloi një takim lamtumirës me ambasadoren e Gjermanisënë Kosovë, Angelika Viets, e cila tashmë po e përmbyll misionin e sajdiplomatik në Kosovë. 


MinistrjaTahiri vlerësoi lartë marrëdhëniet e shkëlqyeshme mes Kosovës dhe Gjermanisë sidhe i shprehu falënderimet ambasadores gjermane Viets për kontributin e saj tëmadh për thellimin e marrëdhënieve dhe bashkëpunimin e gjithanshëm mes dyshteteve. Ajo tha se Qeveria e Kosovës çmon lartë mbështetjen e vazhdueshme tëGjermanisë për fuqizimin e Kosovës dhe avancimin e integrimit euroatlantik tështetit tonë. Po ashtu, ajo theksoi se roli i Gjermanisë ka qenë shumë irëndësishëm në procesin e dialogut për fqinjësi në Bruksel, sepse i ka dhënështytje këtij procesi në momente të rëndësishme në të mirë të paqes dhestabilitetit në rajon. 


AmbasadorjaAngelika Viets e ka falënderuar ministren Tahiri për ftesë për drekëlamtumirëse, duke thënë se ndjehet e kënaqurqë ka mundur të ndihmojë në forcimin e marrëdhënieve mes dy vendeve dhe seështë e gëzuar se Kosova në këtë periudhë ka nënshkruar Marrëveshjen përStabilzim Asociim me BE-në, ndërkohë uroi që institucionet e reja të krijohensa më shpejtë duke thënë se Kosovës i duhet një qeveri stabile dhe evropiane.Ambasadorja Viets po ashtu vlerësoi angazhimet e Kosovës në dialogun eBrukselit, duke thënë  se ky dialog është i rëndësishëm sepse i shërbenpaqes, fqinjësisë dhe integrimeve euroatlantike që janë qëllimet e shtetit tëKosovës. 
 
09.08.2017 14:48
Prapa

Agjenda ditore

14 dhjetor 2017

1.Kryeministri Ramush Haradinaj  merr pjesë në konferencën “Bujqësi e qëndrueshme, pylltari dhe zhvillim rural”, organizuar nga Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural.

VENDI: Hotel Amazona
KOHA: 09:00

2. Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në takimin e 15-të të Këshillit Ministror të Komunitetit të Energjisë.

VENDI: Hotel Swiss Diamond
KOHA: 14:00

3. Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në Akademinë përkujtimore në 19-vjetorin e rënies së Heroit të Kosovës, Mujë Krasniqi.

VENDI: Salla e Kuqe-Pallati i Rinisë
KOHA: 16:00

 

Shkruaj Kryeministrit

KOSOVO IN UNESCO