Ballina BreadCrumbTrailer Lajme

KOMUNIKATË PËR MEDIA E QEVERISË SË REPUBLIKËS SË KOSOVËS

shkarko me rezolucion më të madh

Prishtinë, 27.06.2013

Qeveria e Republikës së Kosovës dënon tentimin për bllokimin e punës së Kuvendit të Kosovës nga ana e aktivistëve të Lëvizjes “Vetëvendosje”, tentimin e bllokimit të hyrjes së deputetëve, të ambasadores së SHBA-ve në Prishtinë dhe përfaqësuesve tjerë ndërkombëtarë për të marrë pjesë në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës.

Qeveria shpreh keqardhje për veprimet e dhunshme të aktivistëve të Lëvizjes “Vetëvendosjes” ndaj deputetëve, ambasadores amerikane dhe përfaqësuesve tjerë ndërkombëtarë.

Qeveria konsideron se dhuna e ushtruar në mënyrë të vazhdueshme nga kjo lëvizje në rrugë e sheshe, por edhe tentimi për futjen e dhunës në institucione, është në kundërshtim të plotë me vullnetin e popullit të Kosovës për ndërtimin dhe konsolidimin demokratik të institucioneve të shtetit të Kosovës.

Vullneti i qytetarëve për Kosovën Evropiane, i shprehur me votën e lirë është mbi të gjitha, është mbi synimet për të rrënuar gjithë suksesin e arritur të shtetit të Kosovës dhe mbi synimet e ulëta që për arsye të dështimeve personale në politikë të tentohet të rrënohet perspektiva evropiane e Kosovës.

Qeveria e Republikës së Kosovës falënderon të gjithë deputetët që me shumicë bindëse votash në seancën e sotme të Kuvendit të Republikës së Kosovës votuan ratifikimin e Marrëveshjes për normalizimin e marrëdhënieve ndërshtetërore mes Republikës së Kosovës dhe Serbisë.

Prapa

Agjenda ditore

26 nëntor 2014

1. Kryeministri i Republikës së Kosovës Hashim Thaçi bënë homazhe në Kompleksin Memorial “Adem Jashari” në Prekaz  

VENDI: Prekaz, Kompleksi Memorial “Adem Jashari”
KOHA: 10:30

2. Kryeministri Hashim Thaçi merre pjesë në ceremoninë e shënimit të Ditës së FSK-së   

VENDI: Kazerma “Adem Jashari” në Prishtinë
KOHA: 11:00

3. Kryeministri Hashim Thaçi merre pjesë në ceremoninë e inaugurimit të objektit të ri të MFSK-së   

VENDI: Objekti i ri i MFSK-se, Kazerma “Adem Jashari”
KOHA: 12:00

4. Kryeministri Hashim Thaçi në mbledhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës.  

VENDI: Ndërtesa e Qeverisë, salla P – 31
KOHA: 14:00

 

Shkruaj Kryeministrit