Ballina BreadCrumbTrailer Lajme

Informacion mbi Komisionin për gjuhë

Informacion mbi Komisionin për gjuhë – adresa e përkohshme për ankesa për shkelje të Ligjit për përdorimin e gjuhëve

Me 4 prill te vitit 2012 hyri në fuqi Rregullorja e Qeverisë nr.07/2012 për Zyrën e Komisionarit për gjuhë. Si rezultat:

- Komisioni për gjuhë ka ndërpre punën.

- Ai do të zëvendësohet me një zyre te re te Komisionarit për gjuhët, mandati i të cilit është i rregulluar me Rregulloren nr. 07/2012.

Ku duhet adresuar ankesat në lidhje me zbatimin e përdorimit të gjuhës, deri sa  Zyra e Komisionarit nuk formohet:

Në rast se ju doni të parashtroni një ankesë në lidhje me shkeljet e pretenduara  të drejtave të juaja te gjuhës sipas Ligjit për gjuhën(http://www.assembly-kosova.org/common/docs/ligjet/2006_02-L37_sr.pdf), ju lutem dërgoni:

- Shërbimit të arkivit në Zyrën e Kryeministrit, në adresë: ndërtesa e Qeverisë, Bulevardi Nënë Terezë, Kati I, Zyra nr.108

- Mbani një kopje të ankesës suaj

- Zyra e Kryeministrit / Zyra për çështje të komuniteteve do të bënë regjistrimin dhe ruajtjen e ankesës suaj.

- Kur të themelohet, Zyra e Komisionarit për gjuhët, atëherë do të shqyrtojë dhe përpunojë ankesën tuaj, në përputhje me Rregulloren e Qeverisë nr. 07/2012.

Ju faleminderit për mirëkuptimin tuaj!

10.05.2012 19:24
Prapa

Agjenda ditore

19 nëntor 2017

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj me bashkëshorten Anita Haradinaj, do të votojnë nesër, e diel, 19.11.2017,  në orën 10:00 në Shkollën e Mjekësisë “Ali Sokoli”, në Prishtinë.

20 nëntor 2017

Me rastin e vizitës së Kongresmenit Amerikan në Kosovë, Eliot Engel, janë paraparë këto ngjarje:


1. Homazhe tek Pllaka përkujtimore për viktimat hebraike në Kosovë.

VENDI: Oborri i Qeverisë së Kosovës
KOHA: 07:45

2. Mbledhja solemne e Qeverisë.
 Mediat mund të marrin pamje dhe të përcjellin mbledhjen solemne nga Press Qendra.

VENDI: Ndërtesa e Qeverisë
KOHA: 08:00

3. Konferencë e përbashkët për shtyp e Kryeministrit Haradinaj dhe Kongresmenit Engel.

VENDI: Ndërtesa e Qeverisë
KOHA: 09:00

4. Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në konferencën për lansimin e fondacionit Sfidat e Mileniumit në Kosovë.

VENDI:
Hotel Swiss Diamond
KOHA: 10:00          

5. Kryeministri Haradinaj pret në takim Jonathan Nash, kryeshef ekzekutiv i MCC (Sfidat e Mijëvjeçarit).
Mediat mund të marrin pamje dhe pas takimit do të ketë konferencë për shtyp.

VENDI: Ndërtesa e Qeverisë
KOHA: 16:00

Shkruaj Kryeministrit

KOSOVO IN UNESCO